همتی: تحریم مانع اصلی جذب سرمایه خارجی است نه FATF-راهبرد معاصر

همتی: تحریم مانع اصلی جذب سرمایه خارجی است نه FATF

وزیر اقتصاد با بیان این که سال گذشته ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب شده که راضی کننده نیست گفت تحریم مانع اصلی جذب سرمایه گذاری است نه اف ای تی اف.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 02
کد خبر: ۲۶۴۶۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، عبدالناصر همتی در خصوص دلایل غیر علنی بودن جلسه روز گذشته مجلس و دولت گفت: غیرعلنی بیشتر از این بابت که ما راحت‌تر بتوانیم با نمایندگان محترم صحبت بکنیم بود و به نظر من جلسه خیلی خوب بود جلوه‌ای از وفاق و همدلی بین دولت و مجلس بود و بحث‌های خیلی مختلفی انجام شد که خود من هم بخش‌های مهم اقتصادی و شاخص‌های کلان اقتصادی را توضیح دادم. آقای رئیس‌جمهور هم صحبت کردند وطرف مقابل هم ریاست رؤسای محترم کمیسیون اقتصادی برنامه بودجه صحبت کردند، رئیس محترم مجلس صحبت کردند چند تا از نماینده‌ها صحبت کردند به نظر من جلسه خیلی خوبی بود و مسائل مهمی را رد و بدل کردیم و با توجه به اینکه این دوره هم دولت و هم مجلس هر دو چهار سال با هم هستند به نظر من برای شروع خیلی خوب است که مسائل گفته بشود بحث‌ها گفته بشود و انشالله بتوانیم به تصمیمات استراتژیک برسیم. به نظرم با همراهی مجلس خیلی از مشکلات را می‌توانیم از حل کینم، امید وارم با وفاق و همدلی کار‌های کشور را پیش ببریم.


در اجلاس سرمایه گذاری ریاض چه گذشت؟
همتی در پاسخ به سوالی در خصوص دلایل  حضور و دستاوردهای اجلاس سرمایه گذاری ریاض گفت: در واقع اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری که در ریاض برگزار شده بود دو تا فرصت خوب بود برای ما یکی اینکه به هرحال دو هزار پانصد تا از کارشناسان و مدیران اصلی در حوزه سرمایه گذاری از سراسر دنیا بودند حداقل بیست وزیر شرکت کرده بودند صحبت‌های خوبی هم بقیه وزرا کرده اند هم بنده مواضع کشورمان را آنجا مطرح کردم در ارتباط با جذب سرمایه به کشور به نظر من رخداد مهمی بود.

 

وی افزود، ما نیاز داریم که در این زمینه یک مقدار بیشتر فعال بشویم و بتونیم سرمایه خارجی به کشورمان جذب کنیم. در کنارش هم ملاقات‌های خوبی با وزرای محترم اقتصاد و وزیر سرمایه گذاری دولت عربستان سعودی داشتم بحث‌های خیلی خوبی داشتیم در مورد گسترش روابط اقتصادی، برای تحکیم روابط سیاسی مان تاکید کردم که این نوع روابط اقتصادی می‌تواند بسیار سازنده باشد و انشالله بتوانیم ادامه بدهیم.

 

استفاده از پیمانکاران ایرانی  در پروژه های کشورهای درحال توسعه با دستور صندوق اوپک

به گفته وزیر اقتصاد، صندوق اوپک مقرر کرد که در سرمایه‌گذاری‌هایی که در کشور‌های در حال توسعه می‌کند از مشاورین و پیمانکاران ایرانی هم استفاده بکنند برای پروژه هایشان در مجموع به نظر من سفر خوبی بود و ان‌شاءالله که بتوانیم بحث‌هایی که کردیم و نتایجی گرفتیم بتوانیم در عمل به یک مراحل اجرایی‌تری برسانیم و ازش بهره‌مند شود کشورمان.


همتی: وضعیت جذب سرمایه گذاری خارجی خوب نیست
وزیر اقتصاد درخصوص آمارهای  جذب سرمایه گفت: وضعیت جذب سرمایه گذاری خارجی خوب نیست، ببینید واقعیتش این است که به خاطر شرایط تحریم و قرار داشتن در لیست سیاه اف‌ای تی اف یک مقدار سرمایه خارجی در کشورمان را محدود کرده است. ولی داریم برنامه ریزی می‌کنیم مثلاً در همان دیدار در همان اجلاس من ملاقاتی با رئیس اجرایی مجمع تشویق سرمایه‌گذاری مذاکرات مفصلی داشتیم.

 

وی افزود، قرار شد کارشناس هایشان بیایند برای اینکه بتوانند تکنولوژی‌های جدید، روش‌های جدید و خلاقیت‌های جدیدی که الان در دنیا برای جذب سرمایه دارد اتفاق می‌افتد را منتقل کنند به کارشناسان ما.

 

تقدیر از دولت سیزدهم بابت عضویت ایران در بریکس و گسترش روابط با همسایگان

وزیر اقتصاد گفت: البته خوب است من اینجا یاد بکنم از دولت سیزدهم که واقعاً تلاش خوبی کردند که ما عضو بریکس بشویم در ارتباط با روابط با همسایگان اقدامات خوبی شده بود ما آن را داریم با قدرت ادامه می‌دهیم به نظر من قابل رسیدن به یک نتایج خیلی خوبی است مثلا اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ما دیگر از امسال عضو ناظرش می‌شویم ، یکی دو هفته دیگر تشکیل می‌شود آن همه خیلی مهم است روابط با همسایگان در جنوب خلیج فارس برایمان خیلی مهم است، روابط با عراق و ترکیه برایمان خیلی مهم است کشور‌های مختلفی که در دور و اطرافمان هستند داریم مذاکراتی را پیش می‌بریم جزو سیاست‌های اصلی است.

 

سال گذشته 700 میلیون دلار سرمایه خارجی جذب شد

به گفته همتی،  سرمایه گذاری خارجی مان متاسفانه خیلی کم بوده ، مثلا سال گذشته یک چیز نزدیک ششصد هفتصد میلیون دلار بوده و این ششصد هفتصد میلیون دلار اصلاً با حجم اقتصاد ما تناسب ندارد.  کشور‌هایی مثل ترکیه و عربستان سال گذشته یکی دوازده میلیارد یکی ده میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشتند.


همتی در پاسخ به ابهامی در خصوص اینکه، مجموعا در دولت یازدهم و دوازدهم  حدود 9.7 د میلیارد دلار سرمایه جذب شده، گفت:  نه صحت ندارد در دو سال و هشت ماه گذشته کل جذب سرمایه در کشور مان، جذب سرمایه خارجی یک و دو دهم میلیارد دلار بوده است.

 

وی افزود، یک موقع است یک اشتباهی همه می‌کنند جلب سرمایه با جذب سرمایه فرق می‌کند مثلاً جلب سرمایه تفاهمی می‌آییم انجام می‌دهیم ولی آن باید بیاید بنشیند روی زمین یعنی پول بشود و یا تجهیزات بشود بیاید بنشیند؛ بنابراین خیر در جذب سرمایه موفق نبودیم البته این مفهومش این نیست که مثلاً ما هم خیلی موفق می‌شویم من گفتم محدودیت تحریم و اف‌ای تی اف را داریم ولی تمام تلاشمان را می‌کنیم برنامه‌هایی داریم که ان‌شاءالله بتوانیم به یک رقم بهتری برسیم.

 

تحریم مانع اصلی جذب سرمایه گذاری است نه fatf
وی در پاسخ به سوالی در این رابطه که کدام یک از تحریم و اف‌ای تی اف  نقش مؤثرتری  برای سرمایه گذاری داشته است گفت: خوب معلوم است تحریم خوب خیلی تاثیر دارد ولی خوب اف‌ای تی اف هم خیلی بی تاثیر نیست، اما بعضی‌ها می‌گویند که خوب وقتی تحریم هست اف‌ای تی اف دیگر به قول معروف صد که هست نود هست دیگر می‌گویم خیر اینطوری نیست.

 

همتی گفت: تحریم، تمرکز می‌کند الان فرض کنید تحریم‌های آمریکا تمرکز کرده روی برخی شرکت‌ها و برخی صادرات ما و برخی اشخاص ولی اف‌ای تی اف تحریمش شامل همه مردم ایران می‌شود یعنی این دانشجویانی که در خارج هم حساب باز می‌کنند شامل آنها هم می‌شود یعنی من می‌توانم بگویم‌ با اف ای تی اف همه ملت را دارید تحریم می‌کنید.


وی افزود،  ما نباید اجازه بدهیم که ان‌ها بگویند ایران مثلاً پول‌شویی  می‌کند ما که پول‌شویی نمی‌کنیم برای چه این اتهام به ما بسته شود، پس بنابراین یکی این است که در دنیا هیچکس دوست ندارد که برود در لیست سیاه، چون همه به آن نگاه بهش نگاه می‌کنند دومی که توجیهی می‌دهیم دست آمریکایی‌ها که تحریم هایشان را توجیه می‌کنند سوم اینکه بالاخره دانشجویان، مردم، فعالین ایرانی کسانی که بالاخره هویت ایرانی دارند در دنیا دچار مشکل می‌شوندا گرفتار می‌شوند بنابراین به همه این دلایلی که عرض می‌کنم تحریم یک بحث است،‌ای اف تی اف هم یک بحث است. بالاخره ما با بعضی از بانک‌ها کوچکی را می‌توانیم اگر‌ اف ای تی اف مشکل نداشته باشد  کار کنیم بانک‌هایی که خیلی تحریم را توجه نمی‌کنند ولی‌ اف ای تی اف یعنی عملاً می‌گوید که شما مراقبت بکنید مراقبت بیشتری از این مشتری بکنید و نه تنها از مشتریت مراقبت کن از سهامداران این مشتریان مراقبت کن یعنی هی میرود عقب‌تر./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده